163502
Książka
W koszyku
Autor, opierając się m.in. na własnych doświadczeniach walki z uzależnieniem od cukru, a także badaniach naukowych i pracy z podopiecznymi, wyjaśnia: • czym jest jedzenie emocjonalne i jaki jest związek cukru z emocjami, • jak przeciwdziałać napadom objadania się, • co zrobić, by tłumić zachcianki na słodycze, • jakie są wady i zalety różnych diet (np. keto, wysokobiałkowa, post przerywany), • jak przygotowywać posiłki, by były zdrowsze lub przynosiły mniej negatywnych konsekwencji zdrowotnych, • jak trenować, by spalać nadwyżki kaloryczne. Nie twierdzi on, że cukier trzeba całkowicie wyeliminować z życia. To niemożliwe i niepotrzebne! Sztuka polega na tym, by zrozumieć, dlaczego z niego korzystamy, i umieć go ograniczyć lub mądrze zastąpić. Bo jak smutno byłoby już nigdy nie móc sięgnąć po kawałek czekolady. źródło opisu: materiały wydawcy
Status dostępności:
Filia "Skorosze"
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Filia "Szamoty"
Brak informacji o dostępności: sygn. 613 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Netografia na stronach 261-275.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej