Kuchnia śródziemnomorska
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
(1)
Filia "Niedźwiadek"
(1)
Filia "Gołąbki"
(1)
Autor
Batali Mario
(1)
David Elizabeth. (1913-1992)
(1)
Dobrowolska-Kierył Marta
(1)
Mrowiec Justyna
(1)
Munuz Erol
(1)
Norman Jill
(1)
Shalleck David (1961- )
(1)
Trzaska Sylwia
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
1990 - 1999
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Wielka Brytania
(1)
Język
polski
(2)
angielski
(1)
Temat
Kobieta
(2572)
Przyjaźń
(1519)
Rodzina
(1473)
Literatura dziecięca polska
(1273)
Tajemnica
(1090)
Kuchnia śródziemnomorska
(-)
Miłość
(1037)
Zwierzęta
(979)
Relacje międzyludzkie
(953)
Polska
(920)
Powieść obyczajowa dla młodzieży
(806)
Dziewczęta
(687)
Powieść sensacyjna
(680)
Śledztwo i dochodzenie
(677)
Rodzeństwo
(631)
Powieść psychologiczna
(613)
Zabójstwo
(603)
II wojna światowa (1939-1945)
(576)
Opowiadanie obyczajowe dla dzieci
(573)
Życie codzienne
(566)
Literatura dziecięca angielska
(549)
Policjanci
(516)
Żydzi
(516)
Uczucia
(499)
Opowiadanie dziecięce polskie
(495)
Dzieci
(491)
Nastolatki
(488)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(482)
Powieść historyczna
(481)
Sekrety rodzinne
(480)
Powieść francuska
(475)
Magia
(472)
Literatura polska
(468)
Powieść thriller
(457)
Małżeństwo
(456)
Wychowanie w rodzinie
(452)
Trudne sytuacje życiowe
(439)
Powieść młodzieżowa angielska
(430)
Powieść młodzieżowa polska
(429)
Ludzie a zwierzęta
(413)
Poezja polska
(411)
Psy
(405)
Boże Narodzenie
(397)
Wybory życiowe
(395)
Powieść romans historyczny
(391)
Literatura dziecięca amerykańska
(376)
Osoby zaginione
(368)
Dziennikarze
(356)
Powieść romans
(356)
Powieść przygodowa dla młodzieży
(353)
Język polski
(350)
Podróże
(349)
Relacja romantyczna
(347)
Dziecko
(342)
Przestępczość zorganizowana
(340)
Literatura młodzieżowa polska
(338)
Powieść polska
(333)
Powieść amerykańska
(332)
Wojna 1939-1945 r.
(320)
Pisarze polscy
(314)
Polacy za granicą
(309)
Koty
(305)
Powieść niemiecka
(304)
Samorealizacja
(304)
Uczniowie
(304)
Matki i córki
(296)
Mężczyzna
(296)
Pamiętniki polskie
(293)
Opowiadanie polskie
(290)
Chłopcy
(282)
Literatura młodzieżowa angielska
(282)
Język angielski
(279)
Powieść horror
(277)
Arystokracja
(267)
Przedsiębiorstwo
(266)
Dziadkowie i wnuki
(258)
Wakacje
(258)
Politycy
(256)
Psychologia dziecka
(249)
Władcy
(248)
Powieść angielska
(246)
Opowiadanie dziecięce amerykańskie
(241)
Publicystyka polska
(240)
Uprowadzenie
(240)
Prywatni detektywi
(239)
Powieść rosyjska
(235)
Odżywianie
(232)
Literatura
(231)
Duchowość katolicka
(228)
Historia
(228)
Powieść fantastyczna dla młodzieży
(228)
Poszukiwania zaginionych
(225)
Filozofia
(224)
Zemsta
(223)
Zarządzanie
(221)
Śmierć
(219)
Powieść przygodowa dla dzieci
(217)
Pisarze
(216)
Polityka
(216)
Powieść obyczajowa dla dzieci
(216)
Samotność
(216)
Temat: miejsce
Śródziemne, Morze
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Literatura podróżnicza amerykańska
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Lekko&Zdrowo.)
Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania. Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach. Atutem serii jest urocza szata graficzna, atrakcyjne zdjęcia potraw, poręczny format i zaokrąglone rogi książek.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Gołąbki"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
An irresistible, charming, and inspired selection from the work of one of this century's great food writers. Like M.F.K. Fisher and Julia Child, Elizabeth David changed the way we think about and prepare food. David's nine books, written with impeccable wit and considerable brilliance, helped educate the taste (and taste buds) of the postwar generation. Insisting on authentic recipes and fresh ingredients, she showed that food need not be complicated to be good. A Book of Mediterranean Food, published in 1950, introduced the ingredients of a sunnier world (olive oil, garlic, eggplant, basil), celebrating their smell and taste and above all highlighting the concept that food reflects a way of life and should be a source of joy. Subsequent books on French and Italian cooking and a stream of provocative articles followed. Later, David's monumental English Bread and Yeast Cookery became the champion of the Real Bread movement. Her last book, Harvest of the Cold Months, is a fascinating historical account of food preservation, eating habits, and the astonishing worldwide food trade in snow and ice. Many of the recipes and excerpts here were chosen by David's friends and by the chefs and writers she inspired (including Alice Waters and Barbara Kafka). This collection will enable some of us to discover and others to remember what made David one of our most influential and best-loved food writers.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Niedźwiadek"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.5 (magazyn) (1 egz.)
Książka
W koszyku
Trasa rejsu wiodła wzdłuż Lazurowego Wybrzeża i Włoskiej Riwiery. Monte Carlo, Saint-Tropez, Portofino, Capriů Luksusowy jacht äSerenityö po drodze zawijał do niezliczonych portów, tętniących życiem nadmorskich miasteczek i malowniczych kurortów. Dla młodego kucharza z San Francisco ta wspaniała śródziemnomorska przygoda była jednak nie lada wyzwaniem. Zatrudniony przez włoskiego milionera i jego nadzwyczaj wymagającą żonę przez pięć miesięcy miał gotować dla nich i zaproszonych gości, a żadne z dań nie mogło się powtarzać.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej